Mensen maken toegangsdeuren open

Code: 20190323-01

Zoektermen: veiligheid, deuren, toegang, vreemden, opletten

Extra informatie bij de vraag: Laatst verschaften 2 mannen zich toegang via onze elektronisch beveiligde deuren. Zij staken een dun stokje tussen de deuren, ergens bovenin, waarop de deuren zich openden Vermoedelijk waren het werklui voor KleurrijkWonen. In de gang van ons gebouw hangt een bericht van KleurrijkWonen op het prikbord met de vraag of we willen opletten en geen vreemden willen toelaten. Omdat ik denk dat dit zo niet mag gebeuren, meld ik het aan u.

Antwoord: Heel goed van u dat u zo goed oplet! Wij hebben het bericht anoniem aan KleurrijkWonen gemeld. We hebben natuurlijk we de locatie gemeld, zodat zij kunnen nagaan of er inderdaad werkzaamheden plaatsvonden. Hoe meer informatie u als huurder aan ons door kunt geven, hoe beter wij kunnen uitzoeken wat er aan de hand is. Dus locatie, datum en tijd zijn heel belangrijk.
Nadat wij de melding aan KleurrijkWonen hadden doorgezet, kregen wij het volgende antwoord:

Dank voor je bericht. We vernemen graag dergelijke signalen.
Navraag leverde mij op dat wij vanuit KW niet onlangs met twee vakkrachten daar werkzaam zijn geweest, maar dat er wel diverse opdrachten vanuit de VvE aan derden zijn verstrekt. We nemen nu aan dat het werklieden zijn geweest van derden die in opdracht van de VvE werkzaamheden hebben uitgevoerd.
We nemen contact op met de VvE, dat zij er voor moeten zorgen dat bij inschakeling van derden, er op wordt toegezien dat deze via de normale wijze toegang krijgen tot het gebouw, met behulp van een sleutel en niet op de wijze zoals dat nu blijkbaar is gegaan.   

Status: Beantwoord