Datum onbekend

By 0
Datum onbekend

Het goede nieuws is: ons huis krijgt een verfbeurt. Daarvoor wordt eerst een onderhoudsinspectie ingepland. Want je gaat geen mottige kozijnen en roestige scharnieren verven, toch?

In de tweede helft van juli krijgen we een brief. Daarin staat wat wij, als huurders, moeten doen om te zorgen dat de mensen van de aannemer hun werk goed kunnen uitvoeren. We krijgen de naam van onze contactpersoon/projectleider, én een pasfoto. Dat is fijn. Dan weet je tenminste zeker dat je de juiste persoon te pakken kunt krijgen, iemand die van het hele project op de hoogte is. Het staat ook duidelijk in de brief: als we vragen of opmerkingen hebben, willen we die dan binnen 24 uur melden aan de projectleider? Natuurlijk willen we dat! Graag, zelfs!

Murphy slaat toe: de werkzaamheden beginnen in onze vakantie. Dus willen we graag weten waar de aannemer begint, zodat we kunnen schatten wanneer ons huis aan de beurt is. En we willen in ieder geval doorgeven wanneer wij er niet zijn. Ik bel. Ik krijg een medewerkster aan de telefoon. Zij vertelt dat de projectleider er niet is. Hij zal ons terugbellen. Omdat wij nog van alles te doen hebben, vraag ik of zij dan maar gewoon aan de projectleider wil zeggen wanneer wij met vakantie zijn.

‘Dat kan niet,’ zegt ze. ‘Ik heb geen rooster.’ Ik zeg: ‘Dat hoeft ook niet. Geeft u maar gewoon door dat wij er de tweede week van augustus niet zijn.’ Maar helaas: dat schijnt niet tot de mogelijkheden te behoren. Zij belooft dat de projectleider ons zal bellen.

Een bofje: de projectleider belt snel. Een pechje: hij heeft zelf ook geen idéé wanneer ons huis aan de beurt is. Ik vraag: ‘Kunt u dan niet even noteren wanneer wij er niet zijn, en dat doorgeven aan de mensen die het werk uitvoeren?’ Nou, nee. Ik moet zelf maar eens naar de schilders op zoek. Dan kan ik aan hen vragen wanneer ze bij ons denken te beginnen.

We beginnen ons af te vragen of de term ‘projectleider’ wel van toepassing is. Gaat het hier echt om een leider, of om iemand die lijdzaam toeziet hoe, waar en wanneer het werk toeslaat? Hij heeft er blijkbaar geen enkele invloed op.

Inmiddels is het eind augustus*. We hebben van onze vakantie genoten. En de schilders? Die zijn nog niet aan de horizon verschenen. Binnenkort willen we weer een weekje weg. Als de planning het toelaat, tenminste. Dan hebben wij zélf in ieder geval een fris kleurtje.

Rein en Adri Lub

 

*    Door drukte is deze blog pas in januari 2019 geplaatst.
….Gelukkig verliep alles verder goed, en heeft dit verhaal toch een happy end gekregen.