Burendag 2018

By 0
Burendag 2018

We hoopten natuurlijk allemaal dat het prachtig weer zou zijn op 22 september, maar helaas. Zelfs mét een hoop punaises dreigden onze tafelkleden weg te waaien. We stonden op een kil en tochtig hoekje, ver weg van de partytent. De foto is dan ook een beetje bibberig. We hadden er nog eentje waar de voorzitter ook op staat, maar die is nog veel bibberiger uitgevallen. Dus hier zie je onze (in dit geval ietwat vage) secretaris.

We hebben er natuurlijk het beste van gemaakt, en zijn gewoon aan de wandel gegaan met onze spulletjes. Voor de kinderen hadden we een kleurplaat, een kokertje kleurpotloodjes en lolly’s. Natuurlijk met ons logo, de nodige uitleg en de vraag of mensen lid wilden worden. Voor de volwassenen hadden we mooie sleutelhangers met daaraan een sleutel. Op de sleutelhanger stond ons telefoonnummer, op de sleutel ons webadres.

Die sleutels en sleutelhangers kunnen we op andere momenten nog uitdelen, maar de kleurwedstrijd sluit op 15 oktober. Dus als je nog kleurplaten wilt hebben, voor jezelf, je (klein)kinderen, je school of je vriendenclubje (volwassenen kleuren tegenwoordig ook!) stuur ons dan even een mailtje. Iedereen mag meedoen aan de kleurwedstrijd. Er zijn geen leeftijdsgrenzen. We kiezen gewoon de drie artistiekste uit. En geloof me: ook kleine kinderen kunnen héél artistiek zijn!

Volgend jaar vieren we weer Burendag. Heb je een plan om iets in je buurt te verbeteren? En komt dat ten goede van alle bewoners? Dien dan je plan in bij het Oranjefonds. Wie weet, krijg je subsidie. Je kunt je plan ook bespreken met KleurrijkWonen. Want de beste plannen beginnen natuurlijk gewoon bij jezelf!

Tot volgend jaar. Laten we tot die tijd ons best doen om van elke dag een béétje Burendag te maken!